Tisztviselők

Jackson Stétz Gabriella

Iskola igazgató

Pécsett születtem és öt évesen költöztem családommal Chicagoba. 7 éves korom óta cserkészkedek és a cserkészetnek köszönhetem azt hogy az Illinois State University-n tanári szakot tanultam és végeztem. Férjemet 1995-ben ismertem meg tanulás közben Németországban. Két gyerekünk van: Nóra lányunk 15 éves és Áron fiunk 12 éves. Gyerekeink az iskola kezdete óta járnak a Csík Hágó Magyar iskolába. Jelenleg Mariannával és Edithtel a Vizsla csoportot tanítom. Összesen 16 diák van a csoportunkban.

Szabó Misi

Óvoda igazgató

Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben nőttem fel majd elkerültem szülővárosomból Kézdivásárhelyre, ahol óvó-és tanítóképzőre jártam. A kollégiumi éveim során több képzésen vettem részt, ahol a magyar hagyományaink alapjait sikerült megerősíteni. Népi táncot, klasszikus táncot tanultam, és különböző hangszereken is megtanultam játszani, mint például a gitár, furulya és zongora. Később jogot tanultam Kolozsváron, és egyetemista éveimet követve, 2003-ban kikerültem Chicagóba, ahol azóta is tartózkodom a családommal. 2018-ban kezdtünk el a Csík Hágó Magyar Iskolába járni az akkor 2 éves fiammal, Bennettel. Először a Bábszínház szervezőknek segítettem, majd a 2018-2019-es tanévben az iskola igazgatóság tagja lettem, ami mellett az Ovi 2/3 csoport egyik tanára vagyok.

Eross Ágota

Pénztáros

Csíkszeredában születtem és ott is nőttem fel. Főiskolát és mesterit a Kolozsvári Babes Bolyai egyetemen a testnevelési szakon végeztem. Majd Miamiba költöztem, ahol megkaptam a CPA igazolványt miután elvégeztem a könyvelési szakot a Florida International Egyetemen. 2018-ban költöztünk a férjemmel és a lányunkkal Chicagóba. Első két évben mint tanárként tevékenykedtem az iskolában és 2021-től én vagyok az Iskola pénztárosa.

Mazzarisi Regina

Informatikai ügyintéző

Budapesten születtem és a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem üzemgazdász diplomát rendszerszervezés szakon. 25 évesen kerültem az USA-ba egy IT projectre. Férjemmel, Tonyval, itt Chicagóban ismerkedtem meg. Lányaink, Lucia és Emilia, kiskoruk óta a Csík Hágó Iskola diákjai. A kezdetektől fogva aktívan segítem az iskolát. 2 évig vezettem a bábszínházat, 2012-től vagyok az iskola IT adminisztrátora, weboldal karbantartó és a Magyar Róka csoport tanára.

Taksás Bhuiya Nóra

Fényképész

.