Igazgatóság

Davoux Boriska

Titkár

Chicagóban születtem és itt nőttem fel.  Kiskoromtól kezdve a helybeli magyar iskolákban és a 19. sz. Hunyadi Mátyás cserkészcsapatban aktiv voltam mint tag vagy diák. Gimnáziumi érettségim után a főiskolai diplomát biológiából végeztem német minorral a University of Illinois, Chicagói egyetemen.  Mesterképzést pedig a Cleveland, Ohio melletti John Carroll egyetemen végeztem, szintén biológiából. Később a cserkész csapatunknak 4 évig voltam parancsnoka. Egy évvel a mesterképzés után az Abbott Laboratories cégnél kezdtem dolgozni. A cég központja Chicago egyik északi külvárosában van. Az Abbott diagnosztikai részlegén a diagnosztikai vizsgákkal foglalkozom mint minőségi szakember. Idén töltöm be a 25. évemet a cégnél. Idén az igazgatósági szerepemen kívül a Puli csoport foglalkozásain segítek, ahol a diákok a Segédtiszti magyarságismereti cserkészvizsgára készülnek. Családommal (férjem, lányaim Olivia (19 éves) és Júlia (16 éves)) Green Oaksban élünk. Szeretünk kirándulni, síelni, társas játékokat játszani, utazni és a kutyusunkkal, Heidival játszani.

Dragan-Chirila Júlia


Kolozsváron születtem és nőttem fel, ahol fiatal koromban sok évet cserkészkedtem. A líceum elvégzését követően, az Amerikai Egyesült Államokba költöztem egyetemi tanulmányaimat elvégezni. Az alap (bachelor) képzésemet (Northern Illinois University) és a mesterképzésemet (University of Illinois at Urbana-Champaign) is számítástechnika területén végeztem. 2004 óta Chicagóban élek és dolgozom. Jelenleg a DRW Trading nevű befektetési alapnál kockázatkezelési rendszer működtetésével foglalkozom. Férjem amerikai származású és nagyon szereti a magyar konyhát. Lányaink, Alíz és Anna, lelkesen járnak a Csík Hágó Magyar Iskolába és cserkészkedni. Szeretünk sokat olvasni, biciklizni, kirándulni, síelni, és új helyekre utazni. 

Haranth Emese

Kommunikáció felelős

Erdélyből származom, a hegyekkel körülvett Nagybányáról. A természet szeretete és az állatokról való gondoskodni vágyás talán már velem született. Cserkészként és később őrsvezető- és segédtisztként gyakran túráztunk és táboroztunk. Innen utam Kolozsvárra vezetett, ahol pszichológiát és szociális munkát tanultam a Babes-Bolyai Tudományegyetemen. Az itt töltött évek alatt természetesen nemcsak a könyvtárban ültem, hanem jó néhány cipő talpát elkoptattam az Ördögtérgye Néptáncegyüttesben. 2004-től élek Chicagóban és környéken. Magánvállalkozóként dolgozom. Nagyon fontos számomra, hogy itt is magyar közösségek tagjai legyünk. Kislányommal, Magdával ötödik éve járunk és tanítunk a magyar iskolában. Idén a kiscserkész nyakkendő is felkerült. Szabadidőmben, ha lenne, olyan sok dologgal foglalkoznék, hogy ha azt mind felsorolnám, másoknak nem maradna itt hely. De majd egyszer sokat olvasok, kirándulok, jógázom és tanulok valami újat. Jelenleg az Iskola 1. osztályosait tanítom.

Jackson Stétz Gabriella

Iskola igazgató

Pécsett születtem és öt évesen költöztem családommal Chicagoba. 7 éves korom óta cserkészkedek és a cserkészetnek köszönhetem azt hogy az Illinois State University-n tanári szakot tanultam és végeztem. Férjemet 1995-ben ismertem meg tanulás közben Németországban. Két gyerekünk van: Nóra lányunk 18 éves és Áron fiunk 15 éves. Gyerekeink az iskola kezdete óta járnak a Csík Hágó Magyar iskolába. Jelenleg Mariannával és Edithtel a Vizsla csoportot tanítom. Összesen 16 diák van a csoportunkban.

Szabó Misi

Óvoda igazgató

Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben nőttem fel majd elkerültem szülővárosomból Kézdivásárhelyre, ahol óvó-és tanítóképzőre jártam. A kollégiumi éveim során több képzésen vettem részt, ahol a magyar hagyományaink alapjait sikerült  megerősíteni. Népi  táncot, klasszikus táncot tanultam,  és különböző hangszereken is megtanultam játszani, mint például a gitár, furulya és zongora. Később jogot tanultam Kolozsváron, és egyetemista éveimet követve, 2003-ban kikerültem Chicagóba, ahol azóta is tartózkodom a családommal. 2018-ban  kezdtünk el  a Csík Hágó Magyar Iskolába járni az akkor 2 éves fiammal, Bennettel. Először  a Bábszínház szervezőknek segítettem, majd a 2018-2019-es tanévben az iskola igazgatóság tagja lettem, ami mellett az Iskola 1. osztályosainak egyik tanára vagyok.

Boettcher Teri

Boettcher Teri

Turai Bexi


Turai Bexi