Igazgatóság

Stétz Andrea

Elnök

Pécsett születtem és 9 évesen költöztem szüleimmel Chicagóba. A University of Illinois egyetemen pénzügyi szakon végeztem. Egy pár év munkatapasztalat után Budapestre költöztem és 5 évet töltöttem ott. Mindvégig bankban dolgoztam és továbbra is a Citibankban dolgozom, idén már 20 éve. Miután visszaköltöztem Chicagoba, elvégeztem egy Executive MBA programot, ismét a University of Illinoisban, és ott ismertem meg férjemet, Craig Darraht. 10 éves korom óta cserkészkedem és a cserkész vezetői képzésnek köszönhetek sok praktikus leckét, amit az iskolában is hasznosítok. Iskolánk alapítása óta tanítok egy-egy osztályt, jelenleg a Kerekerdő csoportot tanítom. 10 diákom van akik 10-12 évesek. 2015 óta vezetem az iskolát mint igazgató.

Dragan-Chirila Júlia

Titkár

Kolozsváron születtem és nőttem fel, ahol fiatal koromban sok évet cserkészkedtem. A líceum elvégzését követően, az Amerikai Egyesült Államokba költöztem egyetemi tanulmányaimat elvégezni. Az alap (bachelor) képzésemet (Northern Illinois University) és a mesterképzésemet (University of Illinois at Urbana-Champaign) is számítástechnika területén végeztem. 2004 óta Chicagóban élek és dolgozom. Jelenleg a DRW Trading nevű befektetési alapnál kockázatkezelési rendszer működtetésével foglalkozom. Férjem amerikai származású és nagyon szereti a magyar konyhát. Lányaink, Alíz és Anna, lelkesen járnak a Csík Hágó Magyar Iskolába és cserkészkedni. Szeretünk sokat olvasni, biciklizni, kirándulni, síelni, és új helyekre utazni.

Jackson Stétz Gabriella

Iskola igazgató

Pécsett születtem és öt évesen költöztem családommal Chicagoba. 7 éves korom óta cserkészkedek és a cserkészetnek köszönhetem azt hogy az Illinois State University-n tanári szakot tanultam és végeztem. Férjemet 1995-ben ismertem meg tanulás közben Németországban. Két gyerekünk van: Nóra lányunk 15 éves és Áron fiunk 12 éves. Gyerekeink az iskola kezdete óta járnak a Csík Hágó Magyar iskolába. Jelenleg Mariannával és Edithtel a Vizsla csoportot tanítom. Összesen 16 diák van a csoportunkban.

Szabó Misi

Óvoda igazgató

Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben nőttem fel majd elkerültem szülővárosomból Kézdivásárhelyre, ahol óvó-és tanítóképzőre jártam. A kollégiumi éveim során több képzésen vettem részt, ahol a magyar hagyományaink alapjait sikerült megerősíteni. Népi táncot, klasszikus táncot tanultam, és különböző hangszereken is megtanultam játszani, mint például a gitár, furulya és zongora. Később jogot tanultam Kolozsváron, és egyetemista éveimet követve, 2003-ban kikerültem Chicagóba, ahol azóta is tartózkodom a családommal. 2018-ban kezdtünk el a Csík Hágó Magyar Iskolába járni az akkor 2 éves fiammal, Bennettel. Először a Bábszínház szervezőknek segítettem, majd a 2018-2019-es tanévben az iskola igazgatóság tagja lettem, ami mellett az Ovi 2/3 csoport egyik tanára vagyok.

Bartha Andrea

Békéscsabán és Veszprémben nőttem fel, majd Budapesten végeztem angol tanári szakon a Károli Gáspár Református Egyetemen. Diplomám megszerzése után egy újpesti középiskolában tanítottam angolt 5 évig. 2013-ban költöztem férjemmel Chicago környékére, és 2016 januárjában kezdtünk el akkor egy éves Bence fiunkkal a Csík Hágó Magyar Iskolába járni. Pár éve visszatértem a tanári pályára, és jelenleg teljes állásban egy helyi középiskolában, valamint részmunkaidőben a helyi főiskolán tanítok angol nyelvet. Családommal Grayslake városában élünk. Szabadidőnkben sokat kirándulunk, biciklizünk és utazunk amikor csak tehetjük. Pár éve a Bárányka csoportot tanítottam, jelenleg pedig az iskola igazgatósági munkájában veszek részt.

Davoux Boriska


Chicagóban születtem és itt nőttem fel. Kiskoromtól kezdve a helybeli magyar iskolákban és a 19. sz. Hunyadi Mátyás cserkészcsapatban aktiv voltam mint tag vagy diák. Gimnáziumi érettségim után a főiskolai diplomát biológiából végeztem német minorral a University of Illinois, Chicagói egyetemen. Mesterképzést pedig a Cleveland, Ohio melletti John Carroll egyetemen végeztem, szintén biológiából. Később a cserkész csapatunknak 4 évig voltam parancsnoka. Egy évvel a mesterképzés után az Abbott Laboratories cégnél kezdtem dolgozni. A cég központja Chicago egyik északi külvárosában van. Az Abbott diagnosztikai részlegén a diagnosztikai vizsgákkal foglalkozom mint minőségi szakember. Idén töltöm be a 25. évemet a cégnél. Idén az igazgatósági szerepemen kívül a felnőtt csoport diákjaiból alakult külön csoportot vezetem, ahol beszélgetés gyakorlaton van a hangsúly. Családommal (férjem, lányaim Olivia (16 éves) és Júlia (13 éves)) Green Oaksban élünk. Szeretünk kirándulni, síelni, társas játékokat játszani, utazni és a kutyusunkkal, Heidival játszani.

Kovács Melinda


Miskolc környéken születtem, majd a Miskolci Egyetem angol nyelvtanári szakán végeztem. 2000-ben költöztem Chicagoba, jelenleg Des Plainesben lakunk. Van egy 10 éves kisfiam Dávid és egy 11 éves lányom Adél. Mindketten lelkesen járnak a magyar iskolába és cserkészetre is. Jelenleg zongoratanárkent dolgozom. Pár éve tanítottam az ovis osztályt, az idén pedig igazgatósági tagként folytatom munkámat a magyar iskola életében. Szabadidőmben szeretek zongorázni, zenét hallgatni, biciklizni és kirándulni családommal.