Rólunk‎ > ‎

Igazgatóság

Stetz Andrea
Elnök
Stetz Andrea

Pécsett születtem és 9 évesen költöztem szüleimmel Chicagóba. A University of Illinois egyetemen pénzügyi szakon végeztem. Egy pár év munkatapasztalat után Budapestre költöztem és 5 évet töltöttem ott. Mindvégig bankban dolgoztam és továbbra is a Citibankban dolgozom, idén már 20 éve. Miután visszaköltöztem Chicagoba, elvégeztem egy Executive MBA programot, ismét a University of Illinoisban, és ott ismertem meg férjemet, Craig Darraht.  10 éves korom óta cserkészkedek és a cserkész vezetői képzésnek köszönhetek sok praktikus leckét, amit az iskolában is hasznosítok.  Iskolánk alapítása óta tanítok egy-egy osztályt, jelenleg a Kerekerdő csoportot tanítom. 10 diákom van akik 10-12 évesek. 2015 óta vezetem az iskolát mint igazgató.

Gáborné Fekete Eszter
Alelnök
Gáborné Fekete Eszter
Miskolcon nevelkedtem, diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem mint műszaki menedzser. 2004 óta a Robert Bosch Power Tools divíziójánál dolgozom logisztikai területen. 2014-ben költöztünk Chicago környékére Arlington Heights-ba családommal. Két kislányom - 15 és 11 évesek - 2015 óta járnak a Csíkhágó Magyar Iskolába. Szabadidőmben szeretek futni, családommal utazni, sétálni, kirándulni a természetben. Jelenleg az iskola igazgatóságának munkájában veszek részt.

Davoux Boriska
Titkár
Davoux Boriska
Chicagóban születtem és itt nőttem fel.  Kiskoromtól kezdve a helybeli magyar iskolákban és a 19. sz. Hunyadi Mátyás cserkészcsapatban aktiv voltam mint tag vagy diák. Gimnáziumi érettségim után a főiskolai diplomát biológiából végeztem német minorral a University of Illinois, Chicagói egyetemen.  Mesterképzést pedig a Cleveland, Ohio melletti John Carroll egyetemen végeztem, szintén biológiából. Később a cserkész csapatunknak 4 évig voltam parancsnoka. Egy évvel a mesterképzés után az Abbott Laboratories cégnél kezdtem dolgozni. A cég központja Chicago egyik északi külvárosában van. Az Abbott diagnosztikai részlegén a diagnosztikai vizsgákkal foglalkozom mint minőségi szakember. Idén töltöm be a 25. évemet a cégnél. Idén az igazgatósági szerepemen kívül a felnőtt csoport diákjaiból alakult külön csoportot vezetem, ahol beszélgetés gyakorlaton van a hangsúly. Családommal (férjem, lányaim Olivia (16 éves) és Júlia (13 éves)) Green Oaksban élünk. Szeretünk kirándulni, síelni, társas játékokat játszani, utazni és a kutyusunkkal, Heidival játszani.

Szécsi Zsolt
Pénzügyi ügyintéző
Szécsi Zsolt
Székelyudvarhely mellől származom és tanulmányaimat Csíkszeredában, majd Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetem közgazdasági karán végeztem.  1999 óta élek az Egyesült Államokban ahol mester diplomát a DePaul University MBA programján szereztem és 2008 óta mérlegképes könyvelő vagyok.  Jelenleg a Ferrero egyik Chicagó környéki csoki gyárának könyvelés- és pénzügy osztályán dolgozok. Megalakulása óta, feleségemmel Emesével és kisányainkkal Krisztával és Kingával aktív tagjai vagyunk a Csík Hágó Magyar Iskolának.  Jelenleg az iskola vezetőségének vagyok tagja és a pénztáros szerepét töltöm be.  Szeretünk kint lenni a természetben és világot látni.

Dragan-Chirila Júlia

Dragan-Chirila Júlia
Kolozsváron születtem és nőttem fel, ahol fiatal koromban sok évet cserkészkedtem. A líceum elvégzését követően, az Amerikai Egyesült Államokba költöztem egyetemi tanulmányaimat elvégezni. Az alap (bachelor) képzésemet (Northern Illinois University) és a mesterképzésemet (University of Illinois at Urbana-Champaign) is számítástechnika területén végeztem. 2004 óta Chicagóban élek és dolgozom. Jelenleg a DRW Trading nevű befektetési alapnál kockázatkezelési rendszer működtetésével foglalkozom. Férjem amerikai származású és nagyon szereti a magyar konyhát. Lányaink, Alíz és Anna, lelkesen járnak a Csík Hágó Magyar Iskolába és cserkészkedni. Szeretünk sokat olvasni, biciklizni, kirándulni, síelni, és új helyekre utazni. 

Bartha Andrea

Bartha Andi
Békéscsabán és Veszprémben nőttem fel, majd Budapesten végeztem angol tanári szakon a Károli Gáspár Református Egyetemen. Diplomám megszerzése után egy újpesti középiskolában tanítottam angolt 5 évig. 2013-ban költöztem férjemmel Chicago környékére, és 2016 januárjában kezdtünk el akkor egy éves Bence fiunkkal a Csík Hágó Magyar Iskolába járni.  Pár éve visszatértem a tanári pályára, és jelenleg teljes állásban egy helyi középiskolában, valamint részmunkaidőben a helyi főiskolán tanítok angol nyelvet. Családommal Grayslake városában élünk. Szabadidőnkben sokat kirándulunk, biciklizünk és utazunk amikor csak tehetjük. Pár éve a Bárányka csoportot tanítottam, jelenleg pedig az iskola igazgatósági munkájában veszek részt.

Szabó Misi

Szabó Misi
Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben nőttem fel majd elkerültem szülővárosomból Kézdivásárhelyre, ahol óvó-és tanítóképzőre jártam. A kollégiumi éveim során több képzésen vettem részt, ahol a magyar hagyományaink alapjait sikerült  megerősíteni. Népi  táncot, klasszikus táncot tanultam,  és különböző hangszereken is megtanultam játszani, mint például a gitár, furulya és zongora. Később jogot tanultam Kolozsváron, és egyetemista éveimet követve, 2003-ban kikerültem Chicagóba, ahol azóta is tartózkodom a családommal. 2018-ban  kezdtünk el  a Csík Hágó Magyar Iskolába járni az akkor 2 éves fiammal, Bennettel. Először  a Bábszínház szervezőknek segítettem, majd a 2018-2019-es tanévben az iskola igazgatóság tagja lettem, ami mellett az Ovi 2/3 csoport egyik tanárja vagyok.